ALEKSANDER VARTDAL

Om meg.

Min matstil er preget av min oppvekst i Oslo. Det gjenspeiler seg i byens røffe og moderne matscene, mikset med en tydelig inspirasjon fra asiatisk matkunst.

 

Kokkekonkurranser er en stor del av min hverdag, og jeg har hatt flere topplasseringer både nasjonalt og internasjonalt. I 2019 ble jeg historisk førstevinner av Årets Unge Kokk. Etter flere års erfaring fra topprestaurantene Statholdergaarden, Sentralen, Festningen og Happolati, har jeg nå valgt å gå vekk fra restaurantlivet for å satse på egen merkevare.

 

Jeg ønsker å gjøre en forskjell i bransjen, og motiveres av utvikling og god, gjennomtenkt mat. Å se mulighetsrom på en reflektert måte, og skape helhetlige løsninger for mine samarbeidspartnere. Inspirere morgendagens kokker til å se kreative, bærekraftige måter å jobbe med faget vårt på.

Karriere.
Ambisjoner.

Jeg begynte min karriere på den ærverdige restauranten, Statholdergaarden og har siden jobbet på flere av Oslos topprestauranter, slik som Happolati og Festningen, noe som har gitt meg en unik allsidighet og lidenskap for faget.

 

En annen viktig del av min karriere har vært kokkekonkurranser. 

I 2019 ble jeg historisk førstevinner av Årets Unge Kokk i Mathallen. Nå går jeg «all in» mot Årets Kokk 2021, og ønsker å representere Norge i Bocuse d’Or.

 

Jeg tror på at mine ambisjoner er i tråd med morgendagens kokk, og har en enorm drivkraft mot å bidra til rekruttering til bransjen. Med mange spennende planer på blokka utforsker jeg nå mulighetsrommet som bor i en mer fleksibel hverdag som selvstendig kokk.

 

Med erfaringer fra Det Norske Junior Kokkelandslaget og internasjonale samt nasjonale konkurranser har kreativiteten og lidenskapen min vokst seg enda større, dette har gitt meg en enorm matglede og stor respekt for fantastiske norske råvarer.

Arbeidserfaring.
Utdanning.

2019 – d.d: Sous chef / Kjøkkensjef, Restaurant Happolati, Oslo

2017 – 19: Kokk, Det Norske Junior Kokkelandslaget

2017 – 19: Kokk, Restaurant Happolati, Oslo

2016 – 17: Kokk, Sentralen Mat, Oslo

2015 – 17: Kokk, Det Norske Junior Kokkelandslaget

2015 – 16: Kokk, Restaurant festningen, Oslo

2013 – 15: Lærling, Restaurant Statholdergaarden, Oslo

2013 (feb. – mars): Studieopphold, Restaurant Maaemo, Oslo

2011 – 13: Vestby videregående skole, elev

Konkurranser.
Meritter.

2021 – : Konsulent, Bocuse d`Or Team Norway

2020: Konsulent, Bocuse d`Or Europa 2020

2020: 4.plass – Årets Grønne Kokk 2020

2019: 1.plass – Årets Unge Kokk 2019

2019: Beste identitet – Årets Unge Kokk 2019

2018: 3.plass – Culinary World Cup, Luxembourg

2018: 3.plass – Global Young Chef World, Kuala Lumpur, Malaysia

2017: 1.plass – Global Young Chef Europa, Praha, Tsjekkia

2017: 3.plass – Nordic Young Chef Challenge, Lahti, Finland

2016: 3.plass – Culinary Olympics, Erfurt, Tyskland